Grondwater uit je tuin filteren voor drinkwater?

waterfilter kan.

De gemiddelde persoon gebruikt meer dan 50 liter water per dag. Dat betekent dat elke keer dat je de kraan opendraait, je een aanzienlijke hoeveelheid vers water gebruikt. Met de dag zien we steeds meer mensen die de voorkeur geven om eigenhandig grondwater op te pompen. Dit grondwater kan vervolgens gebruikt worden voor het besproeien van de tuin of bijvoorbeeld het wassen van je auto, schoonmaken van je tuinmeubels of reinigen van je terras. Er wordt hierbij afgeraden om het grondwater direct te consumeren. Hierbij komt het waterfilter om de hoek kijken. Wil je schoon drinkwater in huis wilt hebben om te consumeren, vraagt het om een waterfilter voor thuis. Als je geld wilt besparen, kun je overwegen om zelf je water uit de grond te gaan pompen en vervolgens met een waterfiltersysteem in huis drinkbaar te maken. Laten we eens wat meer inzoomen op het waterfiltersysteem, welke een geweldige manier vormt om ervoor te zorgen dat je huis altijd schoon drinkwater heeft. Naast geld besparen, verbeteren deze systemen ook de smaak van je traditionele kraanwater. Tevens verwijderen ze schadelijke verontreinigingen zoals chloor en fluoride uit je watervoorziening.

Actief koolstoffilter

Het installeren van een waterfilter systeem in huis is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je schoon drinkwater verkrijgt. Er zijn vele soorten waterfilters op de markt, zoals de waterfilter kan. Voor de beste resultaten is het aan te raden om een koolstof filter systeem te installeren zoals een waterfilterkan. Hieronder geven we je enkele tips en voordelen van het filteren van water;

  • Onderzoek de verschillende soorten waterfiltersystemen op de markt en kies er een die aan je behoeften en budget voldoet.
  • Meet voortijdig de waterkwaliteit met een TDS-meter alvorens je aan een filtersysteem begint, om zodoende de noodzaak ervan te bepalen.
  • Het gebruiken van een waterfilter voorkomt de onnodige verspilling van flessenwater en draagt bij aan een beter milieu.
  • Trakteer jezelf op nog puurder smakende thee, koffie of gerechten tijdens het koken.

Hoe werkt het systeem?

Het filter reinigt het vervuilde water van kleine deeltjes en bezinksel. Dankzij een ‘water-verdeler’ wordt het water gelijkmatig in het filter verdeeld wordt. Hierdoor verkrijg je een efficiënt filterproces. De uit meerdere lagen bestaande actief koolstof- en oxidatie-reductie legering, filtert alle verontreinigingen en organische stoffen uit het water. Tevens vermindert het schimmelvorming en vermindert het de aanwezigheid van kalk, chloor en andere zware metalen. Door middel van een ionisatie-wisselaar haalt het filter de vreemde ionen uit het water, waardoor er zuiver water ontstaat. Het laatste proces is dat het water door een ultrafijn filter stroomt, welke de ultrafijne deeltjes uit het water verwijdert. Al met al levert dit heerlijk puur en zacht water op, vrij van opgeloste stoffen of andere verontreinigingen. Oftewel optimaal voor je gezondheid en tevens een heerlijke water smaak. Genieten dus!