Zo kies je de beste verwarming voor je tuin

terrasverwarmer

Voor iedereen die het hele jaar door wilt kunnen genieten van de tuin,  is verwarming voor in de tuin essentieel. Nu het winter is zijn er veel goede soorten terrasverwarming waar je uit kan kiezen. Deze verwarmingen zorgen ervoor dat je zelfs in de winter lekker in de tuin kan zitten, zonder dat je het koud krijgt. De juiste keuze voor je tuin is afhankelijk van je wensen en de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Om je een handje te helpen bij de keuze, zijn hier een aantal tips over hoe je de beste verwarming voor jouw tuin kiest.

De grootte van de tuin

Bij elke terrasverwarmer kan je lezen voor wat voor een oppervlakte de verwarmer geschikt is. Oftewel, wat het bereik en de kracht is van de verwarmer. Als je een terras hebt met wanden en misschien wel een dak, heb je een minder krachtige verwarmer nodig dan als je een grote open tuin hebt. Bij een grote open tuin kan je daarom ook het beste kiezen voor een krachtige warmtebron waar je omheen kan zitten, zoals een vuurplaats. Voor een afgebakend terras kun je kiezen voor een terrasverwarmer Dit is afhankelijk van de grootte van je terras. Zo heb je verwarmers met een korte golf, een lange golf, of op gas. De vermogens van de verwarmers kan je vinden bij de productspecificaties.

Montage

Het belangrijkste is natuurlijk dat de verwarming past op de plek waar je deze wilt hebben. Als je een terras hebt met een dak, kan je kiezen voor een heater die gemonteerd kan worden aan het plafond. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een centrale zithoek op je terras hebt staan. Je kunt heaters monteren op het plafond die direct warmte geven op de plek waar je zit. Zo gaat er weinig warmte verloren. Als je geen dak of wand hebt om een heater aan te monteren, moet je kiezen voor een heater op een standaard.

Prijzen

Niet onbelangrijk zijn de verschillen in prijzen tussen terrasverwarmers. Wat ook veel kan uitmaken voor de prijs is de montage. Als je ervoor kiest een verwarmer aan te schaffen die simpel te monteren is, kan je het zelf doen. Zo betaal je geen montagekosten!